Naar
boven

Zo eenvoudig is het om de snelheid van je website te meten en daardoor meer conversies te behalen!

Zeer regelmatig spreek ik nog met ondernemers die het belang van een snelle website onderschatten. In deze video laat ik zien hoe je de snelheid kunt meten en hoe je deze informatie kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat ook jouw website sneller wordt!

Kun jij meer conversie gebruiken?

Bekijk onze cursusLaat ons helpen!

Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
6 reacties op "Zo eenvoudig is het om de snelheid van je website te meten en daardoor meer conversies te behalen!"
 • Jeroen zegt:
  30 sep, 2015 om 12:26

  Voor nederlandse websites kun je het beste ook even kiezen voor de dichtbijzijnde server. In de video is Vancouver Canada gekozen en de dichtbijzijnde zou zijn Londen Engeland.

  Hiervoor dien je wel een gratis account aan te maken en dan kun je bij settings de standaard serverlokatie aanpassen https://gyazo.com/b806d305d798a2c1582c993506c6ac44

  Een website kan ook sneller of langzamer zijn in de verschillende browsers. GTmetrics kan enkel meten als chrome of firefox browser.

  Reageren
 • Collette zegt:
  30 sep, 2015 om 13:57

  Beste Karel,

  Bedankt voor deze leerzame video.
  Bij mijn webshop ontbreken ook de image dimensions.
  Je zegt dat dat 10 minuten werk is, dat klinkt als een niet te ingewikkeld klusje. Maar ik ben geen webbouwer. Kan ik dat ook zelf doen of moet ik mijn webbouwer inschakelen? En hoe zit het met de image dimensions als je een responsive site hebt?

  Dank en groet,
  Collette

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   01 okt, 2015 om 11:04

   Dag Collette,

   Je kunt dat het beste even aan je webbouwer vragen. Daarnaast neemt gtmetrix alleen de specificaties van de image attribute mee, niet als je deze via CSS specificeert, wat dus ook mag (en vaak gebeurt met een responsive design).

 • Angela zegt:
  01 okt, 2015 om 14:00

  Hoi Karel,

  Bedankt voor het delen van de video. Ik heb wel een vraagje.
  Heb de website http://www.rolgordijnwinkel.nl getest nu geeft hij heel veel afbeeldingen weer waarvan de dimensies verkleind kunnen worden, echter is dit van een speciale widget van pinterest. Wat kan ik hier het beste aan doen? Gewoon als link op de website plaatsen in plaats van de widget of hebben deze afbeeldingen geen gevolgen ondanks de gtmetrix dit aangeeft?

  Groetjes Angela

  Reageren
  • Karel Geenen zegt:
   02 okt, 2015 om 11:49

   Dag Angela,

   Ik weet niet precies wat Pinterest doet met die afbeeldingen, maar ik vermoed dat het wel eens de laadtijd zou kunnen beïnvloeden. Je kunt dit testen door even tijdelijk die widget weg te halen en nogmaals te testen, dan zie je eventueel verschil.

 • Lieke zegt:
  08 okt, 2015 om 13:18

  Beste Karel,

  Persoonlijk heb ik mijn websites gehost bij hostgator, soms vind ik het vrij lang duren voor een site geladen is (Amerikaanse server). Wat is het effect van een tragere verbinding op de indexering in google en raad je mij aan over te stappen?

  Groeten Lieke

  Reageren

Reageren