Naar
boven

Copywriting / Contentcreatie

Copywriting is veel meer dan alleen kale teksten aangeleverd krijgen waar je vervolgens zelf nog alles mee moet doen. Copywriting is een ontzorging, waarbij we eigenlijk alle vormen van content voor je kunnen realiseren. We beginnen altijd bij het begin: wat is de huidige status, wat is je doel en hoe kunnen we dat het beste bereiken? Daarna gaan we samen bepalen wat KG voor jou gaat ontwikkelen. Van productteksten tot blogs, van persberichten tot social media posts, van vertalingen tot e-books: wij zorgen ervoor dat jouw content optimaal gewaardeerd wordt door zowel je bezoekers als de zoekmachines. Hier horen ook zaken bij als opmaak, het vinden en aanleveren van afbeeldingen, het plaatsen van de content, controles uitvoeren op bestaande content, etc.

De verschillende soorten content op de diverse kanalen kunnen bovendien volledig op elkaar worden afgestemd, voor een waterdicht geheel. Hieronder lichten we enkele onderdelen van onze dienst copywriting voor je uit.

Diverse soorten copywriting

Websiteteksten

Teksten op je website vervullen drie doelen: ze informeren over je organisatie, producten of diensten, ze worden geïndexeerd door Google (zo optimaal mogelijk) en ze sporen je bezoeker aan om een bepaalde actie te ondernemen: contact opnemen met je sales-afdeling, bijvoorbeeld. Onze copywriting specialisten (her)schrijven verschillende soorten teksten met deze drie pijlers voor ogen.

Een tekst schrijven met bovenstaande punten voor ogen is echter niet voldoende om compleet en SEO-proof te zijn. Daarom worden bij de webteksten ook alle relevante meta-data geleverd waarnaar Google op zoek is tijdens het indexeren van je website. Je kunt de content die wij creëren vervolgens zelf op je website plaatsen, maar je kunt het ook door de specialisten van KG Online Marketing laten doen. Dat is aan jou.

Blogartikelen

Wij schrijven de meest uiteenlopende soorten teksten. Naast webteksten, schrijven wij tevens blogartikelen om meer bekendheid voor je website te genereren. Bovendien zijn blogteksten goed voor de terugkeer van bezoekers, en om de autoriteit van je website te verhogen. Blogs zijn ideaal om te delen op je social media kanalen, waarvoor je ook bij ons aan het juiste adres bent.

Social media

Op het gebied van social media marketing kunnen wij je bij het totale plaatje helpen: van een social media strategie en contentkalender tot het daadwerkelijk schrijven en plaatsen van de berichten. Social media is een populaire tool om je organisatie, producten of diensten bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Het levert een hoge naamsbekendheid op, en het heeft een positieve invloed op je positie in de zoekresultaten van de zoekmachines.

E-books en whitepapers

Met een e-book of whitepaper deel je jouw kennis en ervaring met (potentiële) klanten, waardoor je als expert binnen jouw branche wordt gezien. Daarnaast krijg je inzicht in de behoefte van je klanten, en verbeter je jouw posities in de zoekmachines. Onze copywriters geven op een creatieve manier invulling aan het thema van jouw whitepaper, dat uiteraard in samenspraak met jou wordt bepaald. E-books en whitepapers combineren wij vaak met marketing automation.

Vertalingen Engels-Nederlands en Nederlands-Engels

Wil je jouw Nederlandse website ook in het Engels beschikbaar maken? Schakel onze copywriters dan in voor het vertalen van de webteksten. Uiteraard geldt dit ook voor Engelse teksten die je naar het Nederlands wil laten vertalen. Bij vertalingen houden we rekening met de juiste zoekwoorden, zodat de pagina’s goed worden gevonden in de zoekmachines. Het is mogelijk om de hele website, of slechts enkele pagina’s door ons te laten vertalen. Naast websites vertalen onze copywriters bovendien allerlei andere soorten teksten, zoals productteksten of brochures.

Content analyse

Bij het uitvoeren van een content analyse kijken we uitgebreid naar jouw website. We analyseren de huidige content van je website, waarbij we verder kijken dan alleen de homepagina en productpagina’s. We kijken of er een blog aanwezig is, werpen een blik op social media, en geven je allerlei tips op het gebied van content. Waar is er ruimte voor verbetering? Dat zetten wij voor je op een rijtje. We vertalen dit naar een actieplan, zodat we direct voor je aan de slag kunnen gaan.

Naast bovenstaande soorten copywriting kun je ook bij ons terecht voor:

  • AdWords advertentieteksten
  • Teksten voor offline media
  • Inhoud van nieuwsbrieven (e-mailmarketing)


Wat kun je verwachten van onze dienst copywriting?

Als je KG Online Marketing inschakelt voor hulp bij het verzorgen van teksten, krijg je ondersteuning bij verschillende onderdelen:

  • Strategie: het formuleren en bespreken van doelstellingen en zorgen dat de teksten hier perfect op aansluiten
  • Briefing: als klant houd je altijd contact met KG Online Marketing en word je op de hoogte gehouden van de vorderingen. Wij stellen vragen als dat nodig is en gaan met je in gesprek om te doorgronden wat jij van de teksten verwacht en wat je ermee wil bereiken
  • Conceptontwikkeling: het creëren van een campagne en het zorgen dat de teksten hier volledig op aansluiten
  • Storytelling: de copywriting specialisten weten op een creatieve manier invulling te geven aan het thema van je algehele campagne
  • Copy: de webteksten die door KG Online Marketing verzorgd worden, zijn creatief, uniek en SEO-proof. Je krijgt de webteksten digitaal aangeleverd en ze kunnen eventueel ook voor je geplaatst worden via je CMS

Heb je verder nog vragen over wat KG Online Marketing voor jou kan betekenen op het gebied van copywriting? Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen en laat je vrijblijvend informeren!

ellen stegeman

Ton Terink

Online Adviseur
085 208 21 00

Succesvolle copywriting voor hogere posities en meer omzet? Contact ons.