Naar
boven

Website migratie

Een website migratie is het verhuizen of omzetten van een website. Het is erg belangrijk dat de verhuizing of omzetting van een website zo soepel mogelijk verloopt. De bezoekers van je website moeten uiteraard zo min mogelijk hinder ondervinden tijdens het proces. Daarnaast kan het niet goed verlopen van een website migratie slecht zijn voor je vindbaarheid. Je kunt jouw waardevolle SEO-waarde verliezen. Een kleine fout kan al vervelende gevolgen hebben voor de vindbaarheid je website.

Een website migratie kan in verschillende vormen voorkomen, namelijk:

  • Website CMS omzetten naar ander CMS
  • Domeinnaam wijzigen
  • Twee of meer websites samenvoegen

Website CMS omzetten naar ander CMS

Zodra er voor een nieuw design wordt gekozen en/of er een website wordt overgezet bij een nieuwe webdevelopmentpartij, is de kans groot dat er gebruik wordt gemaakt van een ander CMS. Dit houdt dan meestal ook in dat de URL’s van de pagina’s gewijzigd worden. Om de waarde van de pagina’s te behouden zullen de URL’s van het oude CMS doorverwezen moeten worden naar de URL’s van het nieuwe CMS.

Domeinnaam wijzigen

Wil je een andere domeinnaam voor je website, dan wil je natuurlijk graag dat de waarde van het oude domein ‘meegaat’ naar het nieuwe domein. Door de bestaande pagina’s naar het nieuwe domein door te verwijzen, wordt de waarde in stand gehouden en komen je bezoekers op de juiste plek terecht.

Twee of meerdere websites samenvoegen

Het kan voorkomen dat er twee of meerdere websites worden samengevoegd tot één website. Van alle websites wil je graag de bezoekers behouden en je wilt dat ze uiteindelijk op je nieuwe site terechtkomen. Dit kan gerealiseerd worden door de URL’s van het oude domein door te sturen naar de URL’s van het nieuwe domein.

Website migratie advies

Zoals je leest is het in alle gevallen zeer belangrijk dat oude pagina’s worden doorverwezen naar de nieuwe pagina’s. Hierdoor blijft de waarde die opgebouwd is actief in de zoekmachines en komt je bezoeker altijd op de juiste pagina terecht als hij gebruikmaakt van een oude URL. Daarnaast is er nog een aantal punten waarop gelet moet worden zodra een website migratie plaatsvindt. Denk aan onder andere hosting, content en het design van de website. Wij helpen je daar graag bij!

ellen stegeman

Ton Terink

Online Adviseur
085 208 21 00

Jouw website veilig en snel gemigreerd? Contacteer ons.