Naar
boven

Website review

‘Hoe kunnen wij met onze zoekwoorden bovenaan in Google terechtkomen, zoals jullie dat doen met de zoekterm ‘zoekmachine optimalisatie’?’ Deze vraag wordt het meest gesteld wanneer we in gesprek zijn met ondernemers over hun organische ranking (SEO). Hier hebben we een heel passend antwoord op: met gestructureerd werken (en een beetje goede wil).

Onze visie: organische vindbaarheid; werk aan de winkel

Zomaar even scoren op een zoekwoord in de top 3 van Google, is niet meer van deze tijd. Er is zoveel veranderd, bovendien heb je te maken met veel meer concurrentie. Het organisch willen scoren moet niet alleen een bedrijfsdoelstelling zijn, je moet ook bereid zijn er heel gestructureerd mee aan de slag willen gaan.

  • De techniek van je website dient geoptimaliseerd te zijn
  • De unieke content dient overeenkomstig te zijn met de zoekopdrachten van je doelgroep
  • Je dient online te werken aan de populariteit van je merk

Nog nooit eerder aan zoekmachine optimalisatie gedaan? Wordt er op dit moment een (volledig) nieuwe website ontwikkeld die de oude gaat vervangen? Een website review is de eerste stap van gestructureerd werken aan je organische ranking.

Inhoud SEO website review

Tijdens een website review zijn we ongeveer twee dagen bezig met analyseren op onder andere de broncode, oftewel de achterkant (techniek) van je website. Dit wordt handmatig gedaan. Iedere website (en onderneming) is tenslotte uniek, en computerprogramma’s kunnen alleen doen wat mensen ze vertellen dat ze moeten doen. Handmatig en persoonlijk deze analyse uitvoeren is dus veel effectiever. Wij rapporteren de huidige status van je website, of deze website nou net nieuw is of jaren al online staat. Bij het opstellen van het rapport concentreren we ons op de drie onderdelen van SEO:

techniek content populariteit voor zoekmachine optimalisatie

Techniek

De techniek van je website is de basis van een goede vindbaarheid in Google. Bij techniek wordt gekeken naar hoe de indexatie door de zoekmachines beter zou kunnen verlopen. Meer dan twintig punten worden bekeken om het functioneren van de huidige website qua techniek in kaart te brengen.

Content

De content voor de website is een belangrijk onderdeel, waar voldoende aandacht aan moet worden besteed. Het is tenslotte belangrijk dat deze goed aansluit op de doelgroep. Als je content niet goed aansluit, is de kans kleiner dat bezoekers actie gaan ondernemen. Met de website review onderzoeken we of de zoekwoorden, content en websitestructuur aangepast dienen te worden. Daarnaast geven wij tips om content te optimaliseren.

Populariteit

Populariteit, ook wel naamsbekendheid genoemd, is het derde onderdeel dat geanalyseerd wordt. Wat valt aan de website op qua populariteit? Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van social media? KG Bureau geeft advies over populariteit in de algemene zin en geeft je praktische tips mee om daarmee aan de slag te gaan.

Naast de drie hoofdonderwerpen die wij bekijken, geven we nog andere tips die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van de website. Mocht er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van WordPress, dan geven wij tips over plug-ins die bijdragen aan een betere vindbaarheid.

Waarom een website review bij KG Bureau?

  • We staan zelf bovenaan in Google met de keywords die belangrijk zijn in de online marketing
  • We hebben ervaring met lokale, landelijke en internationale zoekmachine optimalisatie
  • Wij werken stap voor stap: je betaalt niet voor zaken waar jouw website niets aan heeft
Ton Terink

Ton Terink

Online Adviseur
085 208 21 03

Hogere posities in Google? Vraag onze website review aan!