Naar
boven

Author rank

Er zijn verschillende factoren die de waarde bepalen van een inkomende of uitgaande hyperlink. Een van deze factoren is author rank. Author rank speelt een rol in zoekmachine optimalisatie. Wat is author rank? Dit is het rangschikken van pagina’s in zoekresultaten op basis van de autoriteit van de auteur die deze pagina heeft geschreven. Kwalitatief goede content van een pagina wordt vaak gecreëerd door auteurs met hoge autoriteit. Author rank is toegevoegd als factor voor waardebepaling omdat het tegenwoordig steeds makkelijker wordt voor iedereen om een website te starten. Dit betekent dat er veel non-informatie gepubliceerd kan worden. Zoekresultaten in Google worden hierdoor vervuild met content van lage kwaliteit.

Author rank en Pagerank

Author rank kan vergeleken worden met Pagerank. Author rank wordt steeds belangrijker, wat ten voordele is van de bezoeker. De bezoeker zal minder snel gefopt worden met non-informatie, en steeds vaker te maken krijgen met kwalitatief goede content.

Bepalen autoriteit auteurs

Hoe bepaal je nou de autoriteit van auteurs? Allereerst is het nodig om de auteur te identificeren. Wat is het voor persoon? Waar is hij of zij expert in en wat heeft degene nog meer geschreven? Daarnaast bepaalt Google op basis van het Google Profile hoe autoritair de auteur is. Dit baseert Google onder andere op het aantal +1’s in de zoekresultaten.

Author rank verbeteren

Er zijn een aantal factoren die jou als auteur meer invloed geven. Je kunt verschillende dingen zelf toepassen om jezelf als autor hoger te laten scoren met author rank. Zo kun je actief zijn op sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter of Google Plus. Google Plus is hiervan echter het belangrijkste item , omdat deze wordt meegemeten door Google. Je bouwt hierdoor een zogenoemd ‘Google Authorship’ op. Het veld ‘Bijdrager aan’ is bij je Google Plus profile erg belangrijk. Hierdoor kan Google zien waar jij als auteur aan hebt bijgedragen. Vergeet niet om actief te zijn, +1’s (likes) uit te delen en te ontvangen.

Zelf leren hoe je hoger in Google scoort?

Bekijk cursus nu!