Naar
boven

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools is, zoals de naam al doet vermoeden, een handige tool voor webmasters. Met de webmaster hulpprogramma’s van Google krijg je namelijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld de indexering van je website te monitoren en te verbeteren waar dat kan. Je kunt niet alleen zien hoe de spiders van Google jouw website indexeren, ook kun je met de Google Webmaster Tools inzicht krijgen in hoe de content van je site scoort. Je ziet dus gelijk of je optimalisatie technieken zijn vruchten afwerpen. Je krijgt inzicht in de informatie die Google allemaal heeft over je site. Hier kun je je voordeel mee doen.

Doe je voordeel met de Google Webmaster Tools

Wat kunnen de Google Webmaster Tools jou opleveren? Met de handige scans in deze tools krijg jij waardevolle informatie over je website en krijg jij tevens de tools om hier direct verbetering in aan te brengen. Zo zie je bijvoorbeeld met de korte scan gelijk of je pagina’s hebt met dubbele titels of metatags, en zie je of de spider problemen heeft met het indexeren. Ook kun je via de Google Webmaster Tools verschillende aspecten van je website analyseren zodat je gelijk ziet of deze in orde zijn.

Welke aspecten worden geanalyseerd?

Met de Google Webmaster Tools wordt gekeken naar verschillende punten op je website. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de prestatie van je website. Hiermee kun je kijken hoe lang het duurt voordat je pagina volledig geladen is, wat een belangrijke overweging is in de beleving van je bezoeker. Ook wordt gekeken naar eventuele crawlfouten, zodat je ziet waar je nog iets moet verbeteren zodat Google de hele website kan lezen. Ook geef je met behulp van de tools instructies aan Google zodat bepaalde onderdelen van je site niet geïndexeerd worden. Meer informatie en mogelijkheden vind je uiteraard op de website van de Google Webmaster Tools.

 

Zelf leren hoe je hoger in Google scoort?

Bekijk cursus nu!