Naar
boven

Linkbuilding

Wanneer je interessante content hebt, groeit het aantal links naar je website (backlinks) als het goed is automatisch. Dit gebeurt dan op een natuurlijke manier. Toch kan dit proces een handje geholpen worden. Dit doen we door middel van linkbuilding: het actief verzamelen van links naar jouw website. Linkbuilding is een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie. Google hecht namelijk grote waarde aan het aantal inkomende links naar je website. Het bepaalt onder andere de populariteit van je website, wat positief is voor je pagerank. Ook al is je website inhoudelijk nog zo goed, zonder links van externe websites wordt je niet gevonden.

Verbindingen maken

Het maken van verbindingen is ontzettend belangrijk. Dit moeten echter wel de juiste verbindingen zijn. Verkeerde verbindingen, door bijvoorbeeld te linken naar een niet relevante website, kunnen de positie van je pagina in Google naar beneden halen. Ook moet de linkbuilder er rekening mee houden dat niet alle links even zwaar tellen. Links van relevante en autoritaire websites worden zwaarder meegeteld door Google dan links van minder relevante websites. Verbindingen moeten ook relevant zijn voor de onderwerpen van desbetreffende webpagina’s.

Recente linkbuilding strategie

Links kun je kopen of vragen van andere partijen. Externe links kopen wordt echter sterk afgeraden. Beter is het om een succesvolle linkbuilding strategie toe te passen op je website. Belangrijk hierbij is (weer) een goede inhoud van de website. Dit vergroot de kans op het ontvangen van externe links. Vervolgens kun je een lijst opstellen met termen waarop je gevonden wilt worden. Deze termen kun je vinden met behulp van verschillende tools, zoals de keyword analyse. Het in kaart brengen van je linkprofiel geeft je inzicht in je linkbuilding activiteiten. Zo kun je snel zien welke links je positie omlaag halen, en welke links juist goed scoren. Linkbuilding kun je zelf doen of, wanneer je hier geen tijd voor hebt, laten uitbesteden. Er zijn zeer veel professionele organisaties die het linkbuilden voor jouw website kunnen oppakken.

Zelf leren hoe je hoger in Google scoort?

Bekijk cursus nu!