Naar
boven

White hat seo

White hat SEO is de tegenhanger van Black hat SEO en houdt eigenlijk in dat SEO’ers zich op een goede, natuurlijke en voor zoekmachines prettige manier inzetten voor resultaten op de lange termijn. White hat SEO’ers nemen, in tegenstelling tot Black hat SEO’ers, weinig risico en weten de ranking van een website in Google op een eerlijke manier te verhogen door zich te richten op goede content voor de bezoekers. Dit zorgt voor resultaten op de lange termijn.

White hat seo middelen

White hat SEO wil eigenlijk zeggen: de SEO’ers die zich concentreren op natuurlijke manieren om een pagina beter te laten scoren. Dit doet hij of zij door goede content toe te voegen aan de website, waarbij rekening gehouden wordt met de bezoeker. Vroeger betekende dit dat er veel zoekwoorden in de teksten moesten staan, maar omdat de algoritmes van Google erg veranderlijk zijn maakt ook de aanpak steeds weer veranderingen door. De teksten moeten nu beter leesbaar zijn en echt gericht zijn op de wensen en behoeftes van de bezoekers. Uiteraard blijven zoektermen hier een grote rol in spelen, zo ziet Google tenslotte waar een pagina over gaat, maar de kwaliteit van de content is de laatste jaren veel belangrijker geworden.

Voordelen White hat SEO

White hat SEO geeft uiteindelijk meer garantie: met goede content wordt meer organisch zoekverkeer naar de website getrokken en wordt hopelijk ook meer geconverteerd. De resultaten zijn vaak op de langere termijn zichtbaar. Black hat SEO methodes lijken soms aantrekkelijk omdat men op de korte termijn goed gaat scoren, maar dit is geen garantie voor hogere ranking en als Google het doorheeft kunnen er nare consequenties uit voortkomen. Wanneer je zorgt voor goede, leesbare, relevante content op je website heb je de methoden van Black hat SEO niet nodig. Wil je hier wel meer over weten? Bekijk dan de pagina Black hat seo.

 

Zelf leren hoe je hoger in Google scoort?

Bekijk cursus nu!