Zo maak je jouw website binnen 5 minuten sneller

Karel
4/12/2023
Karel
4/12/2023
Conversie optimalisatie
X
min leestijd

Je wilt een snelle website, omdat dit onderaan de streep leidt tot meer en betere conversies. Daarom geef ik jou een kort stappenplan dat voor 95% van de websites en bedrijven werkt.

Dit kost je letterlijk 5 minuten om aan te pakken. Je bezoekers, Google en je conversiepercentage zullen je dankbaar zijn.

Verwijder scripts en tools

De kans is erg groot dat je op dit moment scripts en tools gebruikt op je website waar je eigenlijk niets mee doet. Denk bijvoorbeeld aan een tool als Hotjar wat je ooit hebt geïnstalleerd maar nu niet meer gebruikt. Of die LinkedInpixel voor een advertentietest waar je nu niets meer mee doet.

Dit soort externe scripts hebben vaak een zeer grote impact op de laadtijd van je website. Los van het feit dat je hier ook vaak allerlei cookies installeert bij de gebruiker waar zowel jij als de bezoeker niets aan heeft.

Stappenplan voor een snelle website

Gelukkig is dit zeer eenvoudig op te lossen door het onderstaande stappenplan even te volgen, doe je mee?

1. Open Webpagetest .org, vul je websiteadres in en klik op start test. Je hoeft verder niets anders aan te vinken of aan te passen.

2. Op de resultatenpagina kies je bij View: Domains.

3. Nu zie je in één oogopslag alle externe websites die ingeladen worden op je website.

4. Ga door deze lijst en vraag je af waarom deze er staat en nog belangrijker: is deze wel nodig? Bij twijfel gewoon even navragen aan je webbouwer.

5. Niet nodig? Verwijder het script of laat dit verwijderen door je webbouwer.

Doe jezelf een plezier en volg bovenstaande stappen eens. Kost minder dan 5 minuten. Elk extern script wat niet nodig is vertraagt je website. Verwijder deze en je hebt meteen een snellere website. Simpel.

Andere manieren

Uiteraard zijn er nog andere en betere manieren om dit te achterhalen, bijvoorbeeld met Lighthouse. Het is namelijk mogelijk dat deze externe scripts niet meteen worden ingeladen en gemist worden door de tool. Een andere goede manier is om bijvoorbeeld eens in je Google Tagmanager te kijken welke scripts daar zijn geïnstalleerd en of je die überhaupt nog gebruikt.

Moraal van het verhaal: zorg dat je geen onnodige externe scripts hebt draaien!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier

Wil je meer gratis tips over online marketing?

Bekijk onze gratis downloads

Categorieën

Ontdek hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen

We hebben je aanvraag succesvol ontvangen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op
Er is iets fout gegaan bij het verzenden van het formulier