Naar
boven

Google Adsense tip: openen in nieuw venster

Google Adsense tipsVia Google Adsense is het mogelijk om geld te verdienen met je website. De meesten van jullie zullen dit al wel weten. Mits goed toegepast, en binnen de juiste doelgroep, kan dit aardig wat opleveren. Adsense heeft echter ook een aantal nadelen. Eén daarvan is het feit dat de advertenties in hetzelfde venster worden geopend.

Een oplettende lezer van deze blog, Jorrit, stuurde mij echter een mailtje waarin hij uitlegt hoe je Adsense advertenties in een nieuw venster kunt laten openen. En het mooiste komt nog, het mag van Google!

Google Ad Manager
Een tijdje geleden schreef ik al eens over Ad Manager van Google, toen was dit programma alleen beschikbaar met een uitnodiging. Google Ad Manager is nu toegankelijk voor iedereen.

Google Ad Manager

Dit programma is bedoeld voor publishers (webmasters) die advertentieruimte op hun website(s) willen verkopen. In het kort komt het er op neer dat je bepaalde advertentieruimtes op je website moet specificeren. In die ruimtes kun je dan advertenties laten zien. Deze kunnen afkomstig zijn van adverteerders die je zelf hebt gevonden. Maar je hebt ook de mogelijk om er Google Adsense advertenties in te vertonen.

De Google Adsense tip:
Binnen het programma Ad Manager is het mogelijk om ervoor te kiezen dat advertenties in een nieuw venster worden geopend. En het mooie is dat dit niet alleen voor de zelf gevonden advertenties geldt maar ook voor de Google Adsense advertenties!

Met andere woorden: wanneer je via Google Ad Manager je Adsense advertenties laat zien kun je ervoor kiezen om deze in een nieuw venster te laten openen. Voordeel hiervan is dat je deze bezoeker niet “kwijtraakt” en dat de kans bestaat dat hij nog een keer op een advertentie klikt”¦

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
11 reacties op "Google Adsense tip: openen in nieuw venster"
 • Maarten van Leeuwen zegt:
  17 aug, 2008 om 15:40

  En hiermee is Google Adsense weer terug in beeld bij mij.
  Jorrit bedankt voor de tip. Karel bedankt voor het artikel!

  Reageren
 • Guy zegt:
  27 aug, 2008 om 18:41

  Hoi Karel ,

  daar was ik nu al zolang naar op zoek!
  Moet ik effe uitproberen. Bedankt voor je tip!

  Reageren
 • Wendela zegt:
  28 aug, 2008 om 09:41

  Ik ben ook op zoek naar de oplossing voor dit probleem; in ons geval opent er namelijk geen nieuwe venster. Moet ik dit ergens instellen, zo ja waar?

  Reageren
 • Sint zegt:
  28 aug, 2008 om 17:03

  Ik blijf het wel dubieus vinden. Van Google mag je niet sleutelen aan je advertentiecode. Als ik een script maak die bijvoorbeeld het Google-logo bedekt zodat dit niet zichtbaar is, dan is dit niet toegestaan. Het toekennen van een target=”_blank” aan de links is net zo goed een vorm van manipulatie van de uiting. Er zijn ook andere systemen, zoals OpenX, die een optie aanbieden om links wel of juist niet in een nieuw venster te openen.

  Ik vind het merkwaardig dat we er, totdat Google deze optie in zijn eigen admanagement systeem beschikbaar maakte, vanuit gingen dat het niet is toegestaan, maar dat we nu ineens wel van deze mogelijkheid gebruik willen maken.
  Ik zou het kunnen waarderen als Google op dit punt met een statement komt. Of gewoon links in een nieuw venster laat openen, zoals gebruikelijk bij online advertenties.

  Reageren
 • Ronald zegt:
  29 aug, 2008 om 16:04

  Who dat is echt gaaf. Wist helemaal niet dat Google Ad Manager bestond. Ga dat vandaag eens even helemaal uitpluizen en kijken of ik er wat mee kan. Iig echt bedankt daarvoor.

  Ronald

  Reageren
 • Guy zegt:
  30 aug, 2008 om 21:46

  Oei Karel and friends,
  ik heb het dus geprobeerd maar het lukt me niet :-(
  Adsense opent niet in een nieuw venster. Ik heb Ad Manager ingesteld en nieuwe ads aangemaakt in Adsense, en het stukje javascript in mijn WP thema gedropt, of moet ik misschien de oude Adsense code verwijderen? Zo te zien op de forums zijn er nog een paar mensen bij wie het niet lukt. Ik ben benieuwd. Bedankt voor evt. hulp.

  Reageren
 • GZ zegt:
  29 okt, 2008 om 22:20

  Kan iemand mij dan ook uitleggen hoe ik adsense in een nieuw venster laat openen? Dat kan ik nl. nergens terugvinden.

  Doet Google daar niet moeilijk over als je adsense op deze manier gaat ‘aanpassen’?

  Alvast dank voor jullie antwoorden.

  Reageren
 • GuyH zegt:
  30 okt, 2008 om 21:20

  Troost je GZ , bij mij lukt het ook nog steeds niet …. blijkbaar ??? Ik zal toch es opnieuw op zoek moeten gaan naar recente feedback ..

  misschien moeten we het maar es proberen op Engelstalige Adsense help sites ? kEEP ME INFORMED :-)

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  03 nov, 2008 om 23:15

  De Google Adsense tip:
  Binnen het programma Ad Manager is het mogelijk om ervoor te kiezen dat advertenties in een nieuw venster worden geopend. En het mooie is dat dit niet alleen voor de zelf gevonden advertenties geldt maar ook voor de Google Adsense advertenties!

  Zoek even op Google Ad Manager

  Reageren
 • Jay zegt:
  18 jun, 2009 om 10:40

  Het lukt me wel om de ads te tonen maar de statistieken (views/clicks) worden nu niet meer geupdate!?

  Reageren
 • satshow zegt:
  22 dec, 2009 om 22:34

  Ik gebruik dit ook, werkt prima
  Ik krijg het alleen niet voor elkaar voor de tekstlinks

  Iemand een idee hoe dat voor elkaar te krijgen?

  Reageren

Reageren