Naar
boven

Mollie komt met MicroAds

Mollie MicroAdsMollie, de Nederlandse sms-betalingsdienst, komt met de zogenaamde MicroAds. Via Mollie kun je klanten laten betalen via een sms of telefoontje voor diensten op je website. Je ziet dit vaak terugkomen op websites die bijvoorbeeld uitreksels aanbieden. Het gaat vaak over kleinere bedragen.

Mollie komt nu met een manier om geld te verdienen door webmasters betaalde links op je website te laten plaatsen. Het werkt zeer eenvoudig. Je maakt een nieuwe payment-module aan waarin je de gewenste instellingen doet zoals de prijs en hoe lang of hoe vaak de advertentie vertoond wordt voor dat bedrag. Daarna plaats je die code op je website en kunnen webmasters die graag een link op jouw website willen eenvoudig zo’n link (of banner) plaatsen.

Dit is wat Mollie zegt over de nieuwe dienst:

Met de nieuwe micropayment MicroAds kunt u nog meer met uw website verdienen. Zoals u van Mollie gewend bent is dit zeer simpel via onze wizard op uw website te plaatsen. Adverteerders kunnen bij u ruimte inkopen op de gebruikelijke micropayment manier, via telefoon, sms en/of iDEAL.

Ik denk dat dit vooral ideaal is voor startpagina websites en linkdirectory websites. Het is een eenvoudige en goede manier om zo’n website te commercialiseren. Ik heb echter nog niet kunnen zien of dat de links ook zoekmachine vriendelijk zijn of dat ze via een redirect werken.

Onze Expertise Nodig?

Vul het onderstaande formulier in of bekijk onze online marketing cursussen en online marketing diensten.


Over de auteur:

Dit artikel is geschreven door .

Karel Geenen
Karel Geenen is medeoprichter van KG Online Marketing. Hierbinnen vallen dit weblog, onze Academy met online marketing cursussen en het Bureau voor online marketing diensten.
4 reacties op "Mollie komt met MicroAds"
 • Leo zegt:
  23 aug, 2007 om 10:24

  Ik ben webmaster van een startpagina. Maar dat is een vrijwillige job, Karel !
  Vraag me af hoe ze aan de naam “Mollie” komen ? Zou het een volslanke administratief medewerkster zijn, die daar de kar trekt ?

  Reageren
 • Floris zegt:
  23 aug, 2007 om 10:35

  @Leo: de eigenaar van het bedrijf heet Adriaan Mol.

  De kans is vrij aanwezig dat het daar vandaan komt ;)

  Reageren
 • Karel Geenen zegt:
  23 aug, 2007 om 11:39

  @Leo

  LOL!

  Reageren
 • Tijl zegt:
  06 dec, 2014 om 21:33

  Mollie heeft recentelijk de micropayment advertenties uitgeschakeld. Dit betekend voor mij dat ik niet meer zo gemakkelijk advertenties op mijn website’s kan weergeven. Kent iemand een soortgelijk systeem waarmee ik advertenties kan verkopen op mijn website’s met 80K unieke bezoekers per week?

  Thanks!

  Reageren

Reageren